loading...
پویمان
پویمان بازدید : 0 یکشنبه 17 فروردین 1393 نظرات (0)

گزارش‌میدانی اقتصادآنلاین از نرخ خریدوفروش املاک پایتخت


به گزارش اقتصاد آنلاین، آنچه در زیر می آید جدول قیمت جدید انواع آپارتمان های نوساز در مناطق مختلف شهرداری تهران است؛

                             
پویمان بازدید : 1 دوشنبه 11 فروردین 1393 نظرات (0)


ساخت و ساز غیرمجاز در شهرجدید پرند وجود ندارد

سخنگوی شورای اسلامی شهر جدید پرند گفت: ۸۰ درصد پرونده های مربوط به ساخت و سازهای غیر مجاز حکم تخریب گرفتند.

درباره وجود تخلفات ساختمانی و ساخت و سازهای غیر مجاز که سبب درآمد شهرداری در بسیاری از شهرها می شود اظهار کرد: هیچگونه ساخت و ساز غیرمجاز در شهر جدید پرند وجود ندارد.

وی افزود: در این رابطه نیز مجموعه شهرداری و شورای شهر با اراده محکم با ساخت و سازهای غیرمجاز برخورد خواهند کرد از همین رو پرونده‌هایی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در شورای شهر و شهرداری تشکیل شده است که با رای قاطع شورا با آن‌ها برخورد شده است، به طوری که بیش از 80 درصد از ساخت و سازهای غیرمجاز با رای تخریب شورا و شهرداری روبرو شده‌اند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر پرند درباره عملی نشدن برخی تعهدات شرکت عمران در شهر جدید پرند اظهار کرد: تعهدات بزرگ شرکت عمران بیشتر در حوزه عمرانی شامل فضای سبز، ایجاد بوستان‌ها، ایجاد تقاطع‌های غیر همسطح و بسیاری از موارد دیگر است که تاکنون به سرانجام نرسیده و عملیاتی نشده است و همچنین در این رابطه نیز برخی از تعهدات مهم و ضروری شرکت عمران در حوزه مسکن مهر هم بر روی زمین مانده و عملی نشده است. 

میرزایی با اشاره به توافق انجام شده میان استاندار وقت تهران و شرکت عمران شهر جدید پرند در زمان تاسیس شهرداری درباره تحویل 3 فاز دیگر شهر به شهرداری در سال 93  افزود: اگر چنانچه شرکت عمران حاضر به انجام تعهدات خود باشد، شهرداری آمادگی تحویل سه فاز دیگر این شهر جدید را دارد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، عضو شورای اسلامی شهر جدید پرند درباره اقدامات الویت دار شورا و شهرداری پرند در سال جاری گفت: دو موضع اساسی که جزء اولویت‌های کاری سال جاری شورا و شهرداری تعریف شده است، ابتدا افزایش سرانه فضای سبز، ایجاد مجموعه فرهنگی و گردشگری و همچنین ایجاد نور‌پردازی به منظور زیباسازی شهر جدید در سال 93 است.

میرزایی تصریح کرد: در همین رابطه نیز بوستان 12 هکتاری در ورودی شهر جدید به عنوان بوستان شهدای هسته‌ای در دست طراحی است که امیدواریم در سال جاری نیز عملیاتی شده و به سرانجام برسد و با توجه به نیاز مردم در شهر جدید پرند  3 میدان میوه و تره بار در 3 فاز نخست ساخته خواهد شد و به متقاضیان آن تحویل داده می شود.                                
پویمان بازدید : 0 پنجشنبه 07 فروردین 1393 نظرات (0)


افراد سودجو، زمین‌های دارای کاربری کشاورزی را به ویژه در استان های شمالی بدون مجوز از مراجع ذی‌صلاح تفکیک می کنند و به معرض فروش می گذارند و حتی در مواردی پس از ساخت غیرقانونی ویلا آن را می فروشند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی درباره خرید ویلا و زمین در شهر‌های شمالی بدون در نظر داشتن شرایط لازم هشدار داد.
 
  سیدقاسم بی نیاز گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو، زمین‌های دارای کاربری کشاورزی را به ویژه در استان های شمالی بدون مجوز از مراجع ذی‌صلاح تفکیک می کنند و به معرض فروش می گذارند و حتی در مواردی پس از ساخت غیرقانونی ویلا آن را می فروشند.
 
وی افزود: این موضوع موجب شده است بخش قابل توجهی از آگهی های نشریات به فروش زمین‌ها و ویلاهای فاقد اسناد مالکیت و مجوز ساخت اختصاص یابد که وزارت راه و شهرسازی به هموطنان توصیه می‌کند دقت لازم را به هنگام خریداری این املاک به کار گیرند.
 
بی نیاز تصریح کرد: در این زمینه استعلام از اداره کل راه و شهرسازی، مشورت با مشاور حقوقی و دیدن اسناد لازم برای خرید زمین و ویلا توصیه می‌شود.

پویمان بازدید : 0 چهارشنبه 06 فروردین 1393 نظرات (0)


6ماه نخست سال جهش قیمت مسکن نداریم

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: امسال قراراست فاز دوم هدفمندی یارانه ها اجرایی شود که در نتیجه شاهد افزایش قیمت حامل انرژی خواهیم بود.

حسام عقبایی با بیان این مطلب، اظهار داشت: همچنین با توجه به نظر شورای شهر و شهرداری مبنی بر افزایش ۲۵درصدی قیمت تراکم شاهد تبعات این مساله دربازار خواهیم بود.

وی تصریح کرد: در کنار این موارد دولت نیزاعلام کرده تورم را در حد ۲۵درصد نگه خواهد داشت .

وی افزود: با توجه به این موارد افزایش ۲۵درصدی دستمزد را نیز داریم که همه این موارد می تواند در تعیین قیمت ملک تاثیر گذار باشد.

عقبایی درباره قیمت مسکن در سال ۹۳ توضیح داد: اگر دولت بتواند برنامه های خود در بخش مسکن را محقق کند به حتم شاهد ثبات قیمت ها در بهار ۹۳ خواهیم بود.

وی گفت:امیدوارم دولت ازطرح هایی مانند افزایش میزان تسهیلات بانکی و مسکن اجتماعی رونمایی کند زیرا این کار تاثیر فراوانی در کنترل بازار دارد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران خاطر نشان کرد: به حتم در ۶ ماهه نخست امسال شاهد جهش قیمت ها دربخش مسکن نخواهیم بود.

وی گفت: اگر دولت طرح های خود را محقق کند به حتم قیمت ها با شیب بسیار ملایم بالا خواهد رفت و در هر صورت افزایش قیمت ها ازنرخ تورم کمتر خواهد بود.
پویمان بازدید : 0 سه شنبه 05 فروردین 1393 نظرات (0)


در حالی که گفته می‌شود مراحل خرید و فروش آپارتمان آسان شده اما برای نقل و انتقال مردم باید هفت خوان سختی را بگذرانند.

 خرید و فروش ملک و آپارتمان دارای حساسیت های زیادی است و مردمی که احیانا پس اندازی داشته و یا ارثی به آنها رسیده است برای رسیدن به خانه ای که خریداری کرده اند باید از هفت خوان رستم عبور کنند.
 
آنها برای خرید یا فروش آپارتمان ابتدا به بنگاه های زیادی مراجعه می‌کنند که بنگاه بعد از معرفی چندین خانه و پس از توافق خریدار و فروشنده نسبت به انجام معامله و تنظیم مبایعه‌نامه اقدام می‌کند.
 
در مرحله بعدی بنگاه دار اقدام به گرفتن کد رهگیری می‌کند که در این بین حق بنگاهی از خریدار و فروشنده بر اساس نرخ اتحادیه گرفته می شود ،که در برخی از این بنگاه ها این روال متاسفانه انجام نمی شود و تعدادی از آنها قبل از خرید و فروش توافقات پنهانی را یا با فروشنده و یا با خریدار انجام می دهند و رقم های بسیار بالاتری از نرخ اتحادیه از طرفین دریافت می کنند.
 
طرطرذطگرچه بنگاهی‌ها می‌گویند، حق کمیسیون بنگاه از سال 80 تاکنون تغییری نکرده و به همان نرخ یک درصد محاسبه می‌شود، در حالی که طی این سالها تورم وجود داشته است.
 
مثلا برای نوشتن یک اجاره نامه یکساله آپارتمان با اجاره ماهانه 130هزار تومان و 25 میلیون تومان ودیعه که معادل بنگاهی آن ماهانه 880هزار تومان است و حق بنگاهی آن 440هزار تومان است که نفری 220هزار تومان است یعنی یک مستاجر که معمولا قشر کم درامد است برای یک تنظیم سند اجاره یک ساله که هر سال تکرار می‌شود باید فقط 220 هزار تومان حق بنگاهی بدهد که خدمات آن چنانی هم دریافت نکرده است.
 
اما مراحل پیچیده بعدی یعنی مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی آنقدر پیچیده و وقت‌گیر است که موجب شده فروشنده خانه ها در بسیاری از موارد با آگاهی از این مراحل قید سند قطعی را بزنند و با وکالت بلاعزل به خریدار خود را  از این گرفتاری نجات دهند. 

طرطرذطاولین کار در دفتر اسناد رسمی استعلام ثبتی سند رسمی است که برای محضر‌دار و خریدار مشخص شود که آیا این سند در گرو بازداشتی یک زندانی یا مطلب دیگری قرار دارد یا نه.
 
در ظاهر این استعلام به صورت اینترنتی یعنی از یک شبکه اینترانتی انحصاری بین دفتر اسناد رسمی و اداره ثبت مربوطه انجام می‌شود که هزینه آن 20 هزار تومان از صاحب سند گرفته می‌شود، اما همین امر  حداقل 48 تا 72 ساعت طول می‌کشد.
 
در مرحله بعدی بعد از دریافت جواب استعلام ثبتی باید از شهرداری مفاصا حساب عوارض دریافت کند که معمولا صاحب سند و یا وکیل او با داشتن برگه وکالت به شهرداری مراجعه کرده، اما در شهرداری ظرف 2 تا 3 ساعت برگه عوارض نوسازی، عوارض پسماند و سهم 2000 تومانی از هر ملک برای کمک به آموزش و پرورش از او دریافت می‌شود و برگه مفاصا حساب همانجا صادر می‌شود.

مرحله بعد مراجعه برای دریافت مفاصا حساب اداره دارایی و مالیات است که بیش از 10 روز وقت می‌گیرد و در روز اول باید سند و کپی، بنچاق، سند رهنی، کد رهگیری بنگاه، مبایعه‌نامه، پایان کار آپارتمان و کپی شناسنامه و کارت ملی صاحب سند دریافت می‌شود و بعد باید مبلغ مالیات آپارتمان را که معمولا حدود 200 تا 250 هزار تومان است به صورت دستگاه پایانه فروش در همان اداره مالیات که اگر وصل باشد باید بپردازد و اگر دستگاه پایانه فروش وصل نباشد، باید به یک شعبه بانک ملی مراجعه کرده و مالیات متعلقه ملک را بپردازد و سند آن و مدرک آن را تحویل اداره مالیات دهد و در مرحله بعد باید برگه مفاصا حساب مالیاتی را دریافت کرده و به محضر تحویل دهد،که در بین طی کردن این مراحل فاصله بین دو تا 3 روز داده می شود و اگر خانه کلنگی باشد که وامصیبتا دارد و مراحل آن حداقل 10 روز دیگر اضافه میشود .

طرطرذطبه گزارش مشرق ،اکثر مردمی که برای پرداخت مالیات نقل و انتقال املاک به اداره مالیات مراجعه می کنند ،از تعداد کم متصدیان ناراضی هستند و در گفت و گو با خبرنگار ما گفتند:برای پول دادن به دولت هم باید التماس کنیم و در صف بایستیم ، چرا اینترنتی این کار انجام نمی شود تا وقت ما گرفته نشود. 
 
بعد از اینکه برگه مفاصا حساب شهرداری و مالیات و استعلام ثبتی سند انجام شد، در مرحله بعد نوبت نوشتن بنچاق در محضر می‌شود که آن هم یک روز طول می‌کشد و بعد از انجام قطعی معامله محضر‌دار نیز از هر یک از طرفین بابت انتقال قطعی سند مبلغی را دریافت و انتقال قطعی سند انجام می‌شود.
 
حال سوال این است که در شرایطی که تاکید بر این می‌شود که کارها به صورت الکترونیکی و با مراجعه غیرحضوری مردم انجام شود، چرا مراحل پیچیده اداری و ثبتی طراحی شده و چرا مردم مجبور شوند برای اینکه در مهلت مقرر کارهایشان انجام شود و یا اینکه بیش از آن معطل نشوند، به افراد دلال و رشوه‌گیر مراجعه کنند و چرا ادارات هنوز به مردم می‌گویند امروز برو فردا بیا؟
 
آیا مالیات دهنده نباید اکرام شود، چرا برای دادن مالیات خرید و فروش آپارتمان که اتفاقا به نرخ دفتری و به قیمت 30                   سال                قبل محاسبه می‌شود، مردم باید چند روز و طی نوبت های مکرر به اداره مالیات  مراجعه    کنند؟
پویمان بازدید : 0 دوشنبه 26 اسفند 1392 نظرات (0)


بازار مسکن در سال92 با دست‌کم چهار «اتفاق‌سال» که هر کدام آنها قادر است در سرنوشت گروهی از کل جامعه متقاضی مسکن تا 180درجه تغییر به وجود بیاورد، مواجه شد.

افزایش سقف وام خرید مسکن بعد از 6سال، آزادسازی نقل‌وانتقال مسکن‌مهر و خارج‌کردن این آپارتمان‌ها از یکبار مصرف بودن، کاهش محسوس قیمت مسکن پس‌از 2 سال صعود شدید و در نهایت رام‌شدن اجاره‌بهای مسکن، جزو رویدادهای شاخص و تاریخ‌ساز بازار مسکن در سال92 به حساب می‌آیند که چون از طرف عموم فعالان بازار مسکن انتظار وقوع‌شان در این سال نمی‌رفت، حالا محقق شدن آنها سال متفاوتی را برای بازار مسکن رقم زده است.
این چهار رویداد در عین حال «ناتمام» و تاحدودی «ناقص» مانده و نیاز است در سال93 مسیر رخ‌نمایی هر یک از آنها توسط دولتمردان کامل شود.  منشأ افزایش وام خرید مسکن در دی‌ماه امسال، اگر چه پیشنهاد بانک‌مسکن بود، اما پیگیری و اصرار عباس آخوندی وزیر راه‌وشهرسازی از همان اولین روزهای دولت‌یازدهم باعث شد بانک‌مرکزی با درخواست چندین و چندماهه بانک مسکن برای افزایش ناچیز سقف وام خرید مسکن موافقت کند. وزیر هدف سه رقمی شدن وام خرید را دنبال می‌کند و از نظر بازار نیز، حداقل مبلغ وام باید 100 میلیون باشد که باتوجه به امیدواری آخوندی، شاید سال آینده بانک‌مرکزی به آن رضایت دهد.
از طرفی، به‌رغم ابلاغ آزادسازی نقل‌وانتقال مسکن‌مهر از سوی وزیر راه‌وشهرسازی، زیرمجموعه‌های این وزارتخانه در برخی شهرها که معدن مسکن‌مهر محسوب می‌شوند، هنوز این ابلاغیه را به اجرا درنیاورده‌اند و بستر خریدوفروش را فراهم نکرده‌اند. رویداد مهمتر و البته نیمه‌تمام دیگر، کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها است که با توجه به شرایط اقتصادی موجود و چشم‌انداز نرخ تورم، این افت قیمت نیز قابلیت تداوم در سال93 را دارد. دنیای‌اقتصاد در این گزارش، فهرستی از گره‌های بازنشده، وعده‌های عمل‌نشده و محدودیت‌های حل‌نشده در بازار مسکن سال92 را مکتوب کرده است:
بازار مسکن در سال 92 متفاوت‌ترین بازار را نسبت به هشت سال اخیر تجربه کرد.
تغییر مدیریت کلان در حوزه مسکن همزمان با تغییر دولت را شاید بتوان مهم‌ترین اتفاقی دانست که اقتصاد مسکن را به‌خصوص تحت‌تاثیر قرار داد. با این وجود، به‌رغم اینکه این تغییر مدیریتی پای صحبت‌ها و تصمیمات تازه‌ای را به بازار مسکن و سیاست‌گذاری‌های این حوزه وارد کرد، اما درنهایت تا پایان سال خروجی مشخصی از وعده‌های جدید عاید بازار مسکن 92 نشد و تمام امیدواری‌ها به سال 93 موکول شد.
مهم‌ترین رویدادها و وقایع بخش مسکن در سال 92 را می‌توان به شرح زیر طبقه‌بندی کرد.
سرنوشت معکوس برای مسکن مهر
مسکن مهر به عنوان مهم‌ترین دستاورد دولت‌های نهم و دهم، با شروع دولت یازدهم، با سرنوشتی کاملا متفاوت مواجه شد. عدم اعتقاد دولت یازدهم به دخالت مستقیم در ساخت وساز انبوه مسکن مشابه آنچه دولت دهم آن را در قالب طرح مسکن مهر به اجرا درآورد، سرنوشت متفاوتی را برای این طرح نسبت به سال‌های اخیر رقم زد. این در حالی است که برخی از مهم‌ترین تحولات این طرح در بازار مسکن سال 92 مربوط به ماه‌های پایانی حیات دولت دهم است.
علی نیکزاد، وزیر سابق راه و شهرسازی در نیمه دوم خرداد 92 خرید و فروش مسکن مهر را در صورت تسویه حساب صاحب واحد با بانک مسکن مجاز اعلام کرد؛ اما این مجوز به دلیل شرط گذاشتن برای خریدار و مجاز شمردن انتقال به شرط حائز شرایط بودن فرد خریدار برای خرید مسکن‌مهر، عملا مانع آزادسازی نقل و انتقال این نوع واحدها شد.
در فاصله تغییر دولت، تغییر مدیریتی و شاید جو روانی حاصل از توقف ساخت سری جدید مسکن مهر، منجر به توقف برخی پروژه‌ها شد، به این ترتیب همزمان با هفته آخر شهریور ماه، این توقف در نتیجه عواملی همچون عدم همکاری برخی پیش خریداران در راستای عمل به تعهدات خود، نبود ابزار برخورد قوی با پیمانکاران و پیش خریداران کم کار و همچنین توقف سرکشی‌های مستمر مسوولان مسکن به این پروژه‌ها به اوج خود رسید. اما، در اواخر تابستان و در همان شروع به کار دولت یازدهم، عباس آخوندی وزیر راه‌وشهرسازی بلافاصله با اعلام حساسیت و ماموریت خود برای اتمام پروژه‌های مسکن مهر، در برابر این توقف واکنش نشان دادند.
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی هفته اول مهرماه با تعیین قائم‌مقام و مجری ویژه خود در امور مسکن مهر تاکید کرد اولین اولویت وزارتخانه تکمیل همه واحدهای مسکن مهر باقیمانده از دولت قبل است. به فاصله چند روز پس از تعیین مجری ویژه در امور مسکن مهر، وزیر راه و شهرسازی با صدور بخشنامه توقف ساخت سری جدید مسکن مهر، پرونده این طرح را بست. اما همزمان با دستور ویژه رئیس‌جمهور در جلسه هفته اول آبان 92، با هیات دولت مبنی بر حل مسائل و مشکلات پروژه‌های مسکن مهر در حوزه ماموریت وزارتخانه‌های مربوطه به‌منظور تسریع در فرآیند تکمیل و واگذاری واحدها و همچنین تاکید روحانی بر توقف تزریق از خط اعتباری 50 هزار میلیارد تومانی طرح مسکن مهر به پروژه‌های در حال ساخت توسط بانک مرکزی، این پروژه‌ها را با مشکل تامین مالی مواجه کرد. این در حالی است که بنا بر اعلام مجری ویژه وزیر در امور مسکن مهر، تا پایان آبان تنها نیمی از واحدهای مسکن مهر تعهد شده در دولت قبل تکمیل و واگذار شده بود.
همزمان با توقف پرداخت تسهیلات از محل خط‌اعتباری، در نیمه دوم دی ماه، وزارت راه و شهرسازی با اصلاح دستورالعمل دولت قبل مبنی بر مجوز خرید و فروش واحدهای مسکن مهر متن آن را تکمیل کرد و با حذف شروط تعیین‌شده برای خریدار، آن را ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل، فروش مسکن‌مهر به هر نوع متقاضی چه کم‌درآمد و چه پردرآمد و مرفه، آزاد است. توقف پرداخت تسهیلات به مسکن مهر تا نیمه دوم بهمن ماه ادامه داشت تا اینکه پس از چهار ماه با اجازه شورای پول و اعتبار، بانک مسکن اجازه یافت از تاریخ 17 بهمن 92، معادل 2 هزار میلیارد تومان از محل بازپرداخت اقساط وام‌هایی که خانوارهای صاحب مسکن مهر ماهانه آن را به حساب بانک واریز می‌کنند، باقیمانده تسهیلات را به پیمانکاران جا مانده از مسیر افتتاح واحدهای مسکونی مهر بپردازد. در همین زمان، دور جدید واگذاری مسکن مهر با واگذاری 5 هزار واحد در پرند و پردیس آغاز شد و ازسرگیری روند پرداخت وام مسکن‌مهر باعث قوت بخشیدن به کارگاه‌های نیمه‌تعطیل شد.
برنامه‌های جدید مسکن، از طرح تا اجرا
جهت گیری متفاوت مسوولان مسکن دولت یازدهم نسبت به سیاست‌های دولت دهم در این حوزه، با مخالفت آشکار عباس آخوندی با مداخله مستقیم دولت در ساخت انبوه مسکن این توقع را به وجود آورد که وی در آغاز تصدی خود بر وزارت راه و شهرسازی برنامه‌های جدیدی را به عنوان جایگزین مسکن مهر اعلام کند.
تاکید بر ساخت مسکن اجتماعی به عنوان برنامه تامین مسکن برای اقشار کم‌درآمد، راه‌اندازی صندوق‌های سپرده گذاری و تامین مالی مسکن با اتکا به پس‌اندازهای مردم برای طبقات متوسط و عدم مداخله دولت در مسکن اقشار مرفه از همان ابتدا به عنوان مهم‌ترین برنامه‌های جدید آخوندی برای بخش مسکن عنوان شد.
همزمان با تغییر تیم مدیریتی در وزارت راه و شهرسازی، برخی از معاونان و مدیران این وزارتخانه تلاش کردند، ایده‌های تازه خود را برای تامین مسکن به وزیر پیشنهاد دهند.
به این منظور، مدیرکل اداره‌ راه وشهرسازی استان تهران از اجرای طرح‌های جدید ساخت مسکن در تهران خبر داد: ساخت مسکن استیجاری در زمین‌های دولتی، راه‌اندازی سیستم اجاره‌داری کنترل شده و ساخت 40 هزار واحد مسکونی اجاره‌ای در غرب و شرق تهران برنامه‌های پیشنهادی فریبرز واحدی به آخوندی بود که هنوز پس از گذشت 7 ماه از اعلام این پیشنهاد، خبری مبنی بر تحقق آن نیست!
وزیر راه‌وشهرسازی نیمه اول آبان ماه با حضور در کمیسیون عمران مجلس به نمایندگان اعلام کرد: برنامه ساخت مسکن اجتماعی در دستور کار دولت قرار دارد. در همین زمان، معاون وی در شهرهای جدید از برنامه ساخت مسکن مشارکتی در شهرهای جدید خبر داد که در قالب این طرح دولت با مشارکت بخش خصوصی اقدام به ساخت آپارتمان‌هایی برای گروه‌های پردرآمد و کم‌درآمد با قیمت بازار می‌کند و این یعنی پایان تعیین قیمت مقطوع و یارانه‌ای!
نیمه دوم آبان ماه، وزیر راه‌وشهرسازی در راستای برنامه خود برای مسکن حمایتی، دو بسته پیشنهادی را به بانک مرکزی ارائه کرد که شامل تعیین نحوه میزان وام خرید و تاسیس صندوق‌های سپرده گذاری مسکن بود. به اعتقاد وی وام مسکن باید حداقل نیمی از قیمت خرید یک آپارتمان معمولی در تهران را پوشش دهد که در تهران حداقل 100 میلیون تومان خواهد بود. شرایط آزادسازی پرداخت وام خرید مسکن در سیستم بانکی و مالیات‌های کنترل‌کننده سوداگری و سفته بازی در بازار مسکن دو بسته پیشنهادی وزیر برای بانک‌مرکزی و وزارت اقتصاد است.
وزارت راه و شهرسازی اندکی بعد پیشنهاد تامین مالی برنامه ساخت مسکن اجتماعی را از طریق استفاده مجدد از خط اعتباری بانک مرکزی ارائه کرد که در نهایت در هفته اول بهمن ماه بانک مرکزی این پیشنهاد را برای تکمیل نیمه‌تمام‌ها در مسکن‌مهر به اجرا درآورد!
نیمه دوم سال 92، معاون وزیر و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن رسما اعلام کرد تا زمانی که پروژه‌های باقیمانده از مسکن مهر به سرانجام نرسد امکان اجرای طرح تازه تامین مسکن وجود ندارد.
وام مسکن به سلیقه بانک مرکزی
ماجرای ضرورت افزایش وام خرید مسکن که از سال گذشته نیز به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در بخش مسکن تبدیل شده بود، سرانجام در سال 92 مطابق با سلیقه و نظر بانک مرکزی و نه آنچه وزارت راه و شهرسازی برای تامین حداقل 50 درصد از قیمت مسکن مدنظر داشت، عملی شد. هفته اول خرداد 92، دولت دهم افزایش وام ساخت مسکن تا مرز 50 میلیون تومان را با نرخ سود مشارکتی تصویب کرد که این مصوبه در نهایت تا پایان سال عملی نشد. اما تنها یک ماه پس از تصدی تیم مدیریتی جدید در وزارت راه و شهرسازی اولین برنامه عملیاتی دولت در راستای تغییر سازوکار وام خرید مسکن تشریح شد. حسین عبده تبریزی، مشاور مالی وزیر عنوان کرد: از این پس منابع دولت به جای خانه‌سازی صرف یارانه بهره وام خرید خواهد شد و سقف وام هم بر عهده سیستم بانکی خواهد بود.
این در حالی است که بانک مرکزی هفته اول مهرماه با تشکیل کمیته کارشناسی مامور افزایش سقف وام خرید مسکن شد و در نهایت در نیمه دی ماه با تصویب 4 نوع وام جدید، رقم 35 میلیون تومان را به عنوان تسهیلات پایه خرید مسکن به سیستم بانکی ابلاغ کرد. در همان زمان وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: رقم مصوب پاسخگوی تامین مسکن به‌خصوص در کلانشهر تهران نیست و تلاش می‌کنیم این رقم را افزایش دهیم.  اوایل پاییز امسال و بعد از آنکه رفتار مقامات بانک‌مرکزی در چندین جلسه فشرده مشترک برسر افزایش وام خرید، نشان می‌داد میلی به تصویب خواسته وزارت راه‌وشهرسازی ندارند، وزیر راه‌وشهرسازی پرسشی درباره «میزان امیدواری به موافقت مقامات پولی» را این‌گونه پاسخ داد: «اگر امیدوار نبودم، هرگز افزایش وام خرید را پیگیری نمی‌کردم.»
ماجرای انتقال پایتخت
موضوع انتقال پایتخت در سال 92 نسبت به سال‌های اخیر پررنگ‌تر شد. در نیمه دوم فروردین کلیات انتقال پایتخت اداری در صحن مجلس تصویب شد. براین اساس مقرر شد در صورت تصویب نهایی طرح، شورایی 10 نفره مرکب از سران ارشد نظام و نمایندگان برخی دستگاه‌های دولتی مامور مطالعه درباره ضرورت‌ و پیش‌نیازهای انتقال و همچنین شناسایی شهری شوند که بتواند توان پذیرش پایتخت اداری را داشته باشد. هفته اول دی ماه، وزیر راه و شهرسازی متولی بررسی امکان انتقال پایتخت شد و کارگروه ویژه بررسی طرح انتقال در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد. این در حالی است که وزارت کشور در نیمه دی ماه با اعلام موضع مخالف خود در برابر انتقال پایتخت، انتقال را مستلزم 100 هزار میلیارد تومان هزینه اعلام کرد. قائم‌مقام وزیر کشور در این زمینه تاکید کرد: در حال حاضر جایی برای پایتخت جدید نداریم.
مالیات خانه‌های خالی پس از سه سال
مجلس هفته اول اسفند 92، پس از سه سال از پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای تنظیم بازار مسکن از طریق وضع مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه، این مالیات را برای مالکان بیش از 150 مترمربع واحد مسکونی خالی، به میزان 4.5 درصد اجاره سالانه همان واحد تصویب کرد.

خرده حوادث مهم در بازار املاک
گذشته از اتفاقات کلانی که سال 92 بخش مسکن را تحت تاثیر قرار داد، برخی رویدادهای خرد و در عین حال مهم در حاشیه این رویدادهای کلان، قابل ذکر است.
ابلاغ معماری ایرانی – اسلامی: هفته آخر فرودین ماه 92، شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور، ضوابط اجرای سیاست‌های کلی نظام در سه حوزه احداث شهرک‌ها و واحدهای مسکونی، توسعه درونی و بیرونی شهرها و ایجاد شهرهای جدید را تصویب و ابلاغ کرد. به این منظور در طراحی و ساخت واحدهای مسکونی رعایت 5 نوع ضابطه ایرانی - اسلامی، الزامی شد.
جنجال در واگذاری زمین نمایشگاه تهران: در نیمه دوم تیرماه، به دنبال مصوبه هیات دولت دهم درخصوص واگذاری زمین نمایشگاه بین‌المللی تهران، برخی رسانه‌ها این مصوبه را با نگاه سیاسی تحلیل کردند و این واگذاری را با تقدیر و تجلیل چند روز قبل ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما از احمدی‌نژاد بی ارتباط ندانستند. یافته‌های «دنیای اقتصاد» از جزئیات این رویداد در تیرماه 92 حاکی است: زمین نمایشگاه به مساحت 85 هکتار آن زمان چیزی در حدود 34 هزار میلیارد تومان ارزش داشت که این رقم معادل کل تسهیلات بانکی پرداخت شده به مسکن مهر بود. موضوع این واگذاری در نهایت با تغییر دولت و جنجال‌های ایجاد شده منتفی شد.
سنگ قدیمی در آزادراه تهران-شمال: اولین بازدید کاری عباس آخوندی پس از تصدی بر وزارت راه و شهرسازی، نیمه اول شهریور ماه به بازدید از قطعه یک آزادراه تهران – شمال اختصاص پیدا کرد. وی در پایان این بازدید به خاطر آنچه اختلاف و ابهام حقوقی نه چندان معمولی بین عوامل درگیر پروژه یعنی دولت، بنیاد مستضعفان و پیمانکاران بر سر مباحث مالی و فنی عنوان شد، دستور تحقیق و بررسی ویژه در این زمینه را صادر کرد. 550 روز تاخیر مجاز در عملیات احداث قطعه یک آزادراه و احتمال افزایش 200 روز دیگر، عدم اجرای 60 درصد عملیات عمرانی قطعه یک و 100 درصد قطعات 2و 3 و نیاز 250 میلیون دلاری برای تکمیل قطعه یک، جزئیاتی بود که در جریان این بازدید اعلام شد. نیمه دوم آذرماه، آخوندی در تشریح برنامه 100 روز اول کاری خود در وزارت راه و شهرسازی دو راه حل برای گشایش در عملیات احداث آزادراه تهران – شمال از طریق تامین فاینانس و اعتبار لازم به‌منظور تمرکز بر تکمیل قطعه اول و اقدام توام در قطعه یک آزاد راه و افزایش ظرفیت موجود جاده چالوس اعلام کرد.
رقابت به جای رانت در واگذاری پروژه‌ها: آخوندی از ابتدای تصدی وزارت راه وشهرسازی ضمن تبیین مسیر واگذاری پروژه‌ها اعلام کرد هیچ پروژه‌ای را خارج از شرایط رقابتی به شرکت‌های شبه دولتی واگذار نخواهد کرد. بنا بر اظهار نظر وی در هفته آخر شهریور ماه 92، شرکت‌های وابسته به نهادهای دولتی در حال حاضر 60 درصد کل بازار عمرانی را قبضه کرده‌اند و باعث بیکاری نیروهای مهندسی بخش خصوصی شده‌اند و لازم است من‌بعد، هر پروژه‌ای در چارچوب رقابت –مناقصه- واگذار شود.                                                                                                                          

پویمان بازدید : 1 یکشنبه 25 اسفند 1392 نظرات (0)


شاید جالب باشد که بدانید در مقابل نرخ‌های نجومی فروش مسکن در سطح شهر، هزینه‌ ساخت در مناطق مختلف تقریباً ثابت است.

آیا تا کنون برایتان موردی پیش آمده که بخواهید ملک خود را از نو بسازید و یا زمین بی‌استفاده‌ای داشته باشید که یک باره فکر ساختنش به ذهنتان رسیده باشد؟ اگر شخصاص سرمایه ساخت نداشته باشید به دنبال اشخاصی می‌گردید که شما را در این ساخت و ساز همکاری کنند.

پیدا کردن این افراد به راحتی مراجعه به بنگاه نزدیک محل سکونتتان و یا باز کردن صفحه‌ نیازمندی‌های یک روزنامه است. یادتان باشد تمام هزینه‌های مهندسی، نقشه کشی، هزینه‌های مربوط به شهرداری و هم‌چنین هزینه‌های تراکم ساختمان بر عهده‌ی سازنده است. نرخ بلاعوض بستگی به ارزش ملک و هزینه ساخت و هم‌چنین سهم مالکان است. در صورت بروز جرایم ساختمانی و بدون اطلاع مالک، بنا بر ماده ۱۰۰، سازنده مقصر شناخته می‌شود. تعیین قدرالسهم شرکاء با توجه به محل، سند و گذر متفاوت است.

در پرس و جوهایی که از هریک از مشارکت‌کنندگان ساخت در مناطق مختلف انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که نرخ هزینه‌ ساخت در مناطق مختلف، تقریبا یکسان است.

برای مثال هزینه ساخت یک زمین ۴۰۰ متری در منطقه‌ نارمک در هر متر مربع حدودا ۸۰۰ تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. وقتی نرخ ساخت همین مساحت را در منطقه‌ای مثل قیطریه جویا شدیم دریافتیم که هزینه‌ ساخت تنها اندکی فرق می‌کند. این رقم در قیطریه معادل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و۵۰۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

یک مشارکت‌کننده در پاسخ به این ابهام بیان کرد: آنچه که مالک می‌بایست در نظر داشته باشد این است که تفاوت نرخی با احتساب قسمت‌های مفید (متراژ واحد) و غیر مفید (راه پله، پارکینگ، انباری، لابی، پاسیو و...) برآورد می‌شود. هم‌چنین باید در نظر داشت هزینه‌ پایه ستخت و ساز با توجه به مصالح به کار گرفته شده متغیر است. از طرفی این هزینه بدون هزینه‌ جواز اعلام شده که آن هم منوط به ویژگی‌های منطقه‌ مورد نظر و عموماً بر عهده‌ سازنده است. بر اساس قواعد، وقتی تعداد طبقات از ۶ می‌گذرد، هزینه‌ ساخت در هر متر مربع تقریبا ۲ برابر می‌‌شود.                                                               

پویمان بازدید : 1 پنجشنبه 22 اسفند 1392 نظرات (0)


رئیس اتحادیه مشاوران املاک به مشاوران املاک هشدار داد که دریافت کمیسیون بیشتر از مصوب قانونی منجر به پلمپ واحد صنفی آنها می شود.

حسام عقبایی گفت: آنچه مشاوران املاک حق دریافت به عنوان کمیسیون را دارند، همان نرخ های مصوب است که در سایت اتحادیه نیز قرار داده شده است. بنابراین مشاوران باید توجه داشته باشند که براساس همین نرخ ها اقدام به دریافت کمیسیون کنند. البته ما به عنوان اتحادیه و حتی مردم به عنوان مراجعان نیز می دانند که این نرخ های کمیسیون با واقعیت های اقتصادی امروز کشور همخوان نیست ولی با این حال در صورتی که هر مشاور املاکی اقدام به دریافت مشاور بیش از این نرخ کند و یکی از طرف های قرار داد شکایت داشته باشد، اتحادیه به صورت قانونی وارد ماجرا می شود و کمیسیون دریافت شده بیشتر از نرخ به شاکی پرداخت می شود.

عقبایی ادامه داد: قانون برما تکلیف کرده تا در مورد تخلفات قاطع عمل کنیم. در این مورد هم در صورتی که مشاوره املاک موفق به جلب رضایت شاکی نشود، به طور حتم آن واحد صنفی پلمپ می شود. البته در بسیاری از موارد مشاور و طرف شاکی به توافق نهایی می رسند.

وی در مورد وضعیت کار مشاوران املاک و درآمدهای آنها نیز بیان داشت: مشاوران املاک 40 درصد درآمد خود را به عنوان مالیات می دهند و بیش از 50 درصد از هر کمیسیون را هم بابت حق مشاوره، هزینه های جاری و 6 نوع عوارض پرداخت می شود. بنابراین اگر دقت کنید متوجه می شوید که واقعا مشاوران املاک با هزینه های بالایی کار می کنند.

وی بیان داشت: آنچه به صورت عرفی در برخی معاملات به عنوان کمیسیون دریافت می شود، عدد یک درصد از حق کمیسیون از هر طرف معامله است ولی آنچه در قانون آمده همان نرخ هایی است که در سایت اتحادیه قرار گرفته است.

وی شیوه ساده محاسبه نرخ کمیسیون برای یک ملک 100 میلیون تومانی را نیز به روش ساده زیر توضیح داد:

از 30 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان / نیم درصد

150 هزار تومان هر طرف قرار داد

از 30 میلیون تا 50 میلیون تومان/ 75 صدم درصد (برای 20 میلیون تومان مازاد)

150 هزار تومان برای هر طرف قرار داد

از 50 میلیون تومان تا 100 میلیون تومان / نیم درصد (برای 50 میلیون تومان مازاد)

250 هزار تومان برای هر طرف قرار داد

از 100 میلیون به بالا / 25 صدم درصد

عدد محاسبه شده برای هر طرف قرار داد

نرخ کمیسیون برای یک ملک 100 میلیون تومانی

550 هزار تومان

براین اساس خریداران و فروشندگان می توانند براساس قیمت 100 میلیون تومان اقدام به محاسبه کمیسیون کنند. نرخ کمیسیون اجاره بها نیز به اندازه یک چهارم اجاره ماهیانه از هر طرف است.                                                                        

تعداد صفحات : 27

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 267
  • کل نظرات : 17
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 22
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 22
  • بازدید ماه : 22
  • بازدید سال : 50
  • بازدید کلی : 1,859